Video! CIMPANZEU unic in lume! A învăţat să facă singur focul şi să gătească.

Un cimpanzeu bonobo a reușit să uimească o lume întreagă cu abilitățile sale. A  învățat să aprindă singur focul cu un chibrit și să își frigă nalbe.

Kanzi în vârstă de 31 de ani, poate comunica cu oamenii, după ce a învăţat circa 500 de cuvinte, din care 30-40 sunt folosite zilnic.

Cercetătorii de la Great Ape Trust din Des Moines, Iowa au rămas șocaţi când au văzit că cimpanzeul a învăţat să aprindă singur focul cu un chibrit şi să-şi frigă nalbe, dulciurile sale preferate.
Kanzişi, alţi opt cimpanzei din specia bonobo se află în grija dr. Sue Savage-Rumbaugh, unul dintre cei mai mari experţi ai lumii în comportamentul şi limbajul primatelor. El a mai fost învăţat să-şi facă singur unelte cu care să scoată mâncarea dintr-un container.
Cimpanzeii bonobo sunt o specie pe cale de dispariţie, iar în prezent între 10.000 şi 50.000 de exemplare mai trăiesc în sălbăticie, toate în Republica Democrată Congo, din Africa. Ei împart 98% din ADN cu oamenii. Sursă articol: Portalul de informaţii romaniatv.net Sursă video BBC

loading...