DECIZIE BOMBĂ! Românii din Italia pot primi VENITUL MINIM GARANTAT de la statul italian, în valoare de maxim 490 euro pe lună

Guvernul italian este îngrijorat de numărul familiilor sărace din Italia, care a crescut alarmant în ultimii ani. Din această cauză, guvernul a aprobat de curând o hotărâre de care ar putea beneficia 400.000 de familii, aproape 2 milioane de persoane, inclusiv unii dintre românii care muncesc în Peninsulă, scriu cei de la observator.tv

Guvernul a luat o decizie “socială” prin se stabilește un venit minim garantat, “venitul de incluziune” (reddito di inclusione, REI), începând de la 1 ianuarie 2018.

Pentru a beneficia de acest venit, familiile trebuie să indeplinească următoarele: să aibă venituri sub 6000 de euro pe an și proprietăți cu valoare totală sub 20.000 de euro. Este foarte probabil ca în această categorie s-ar putea încadra şi unii dintre românii care muncesc în Italia.

Este bine de ştiut că pentru a obţine acest venit minim garantat nu este neapărată nevoie de cetăţenie italiană, putând beneficia de el şi rezidenţii.

Cererile vor putea fi depuse începând cu luna decembrie a acestui an la primării, iar venitul minim se acordă timp de maximum 18 luni.

loading...

Noua formă, REI, va înlocui sprijinul pentru incluziune activă (SIA), un ajutor social în vigoare din septembrie 2016. REI va fi putea fi acordat celor care realizează venituri din muncă, însă nu este compatibil cu niciun tip de ajutor de șomaj.

Sursă foto. Citiţi continuarea articolului pe portalul de informaţii observator.tv