Hotelul unic în lume! Singura construcție din lume care se întinde în două țări.

Hotelul Arbez se află în satul de graniţa La Cure şi a fost construit înainte de frontiera actuală dintre Franţa şi Elveţia. 

La recepţie turiştii pot solicita să fie cazaţi în camere, unde pot spune că au dormit în două ţări în acelaşi timp, cum este cazul apartamentului pentru tineri căsătoriţi, unde patul este împărţit între cele două graniţe.

Inițial, clădirea a fost folosită ca magazin alimentar apoi, în 1921, Jules-Jean Arbeze a cumpărat afacerea şi construit acolo hotelul, chiar pe graniţa dintre cele două ţări.

loading...

Reprezentanții hotelului îşi răsfaţă oaspeţii și le oferă servicii de calitate sau chiar servicii speciale, cum ar fi cazul celor proaspăt căsătoriţi, care dispun de un apartament special pentru asemenea ocazii, unde patul are și o “graniță” care marchează cele două țări. Aceasta înseamnă că unul dintre soţi doarme în Franţa, iar celălalt în Elveţia. Pentru acest lucru, ei plătesc aproximativ 100 de euro.

Cât despre restaurantul hotelului, acesta a fost gândit astfel încât oaspeţii să poată beneficia de cele două culturi în timpul vizitei. Mai exact, localul este împărţit în două, o parte fiind dedicată bucătăriei cu specific francez, iar cealaltă gastronomiei elveţiene. Sursă articol: Portalul de informații romaniatv.net