Tratament inovator pentru CANCER! Noul tratament, Kymriah, dă SPERANŢE bolnavilor din lumea întreagă

Speranţa că într-o zi se va fi găsit un tratament inovator care poate distruge celulele canceroase este din ce în ce mai mare, datorită noului tratament, Kymriah, care a fost descoperit de un cercetător de la Universitatea Pennsylvania şi a fost brevetat de laboratorul elveţian Novartis pentru a trata leucemia acută limfoblastică.

Acest tip de cancer este cel mai răspândit în Statele Unite, acolo unde anual sunt diagnosticate 3.100 de noi cazuri în rândul copiilor şi tinerilor până în 20 de ani.

Autorităţile americane au aprobat o terapie ce modifică genetic celulele pacientului pentru a lupta împotriva leucemiei şi care a provocat o rată de remisie de 83 la sută după primele trei luni de tratament, scriu cei de la realitatea.net

Terapia genetică este unică în cazul fiecărui pacient. Celulele imunitare ale acestuia sunt recoltate şi congelate, apoi sunt trimise la un laborator, unde sunt modificate pentru a lupta cu boala.

Kymriah a primit aprobarea în urma unui studiu realizat pe 63 de pacienţi grav bolnavi, a căror rată de remise a fost de 83 la sută. Rezultatul este unul impresionant în condiţiile în care acest tip de cancer este rezistent la medicamente şi prezintă mari riscuri de recidivă.

„Vedem acest lucru drept o piatră de hotar, este primul tratament dintr-o lungă serie ce va aduce un nou domeniu de terapii”, spune şeful proiectului de cercetare.

Citiţi continuarea şi mai multe informaţii interesante pe portalul realitatea.net