Explicaţiile ştiinţifice ale senzaţiilor resimţite de pacienţii aflaţi în moarte clinică.

Senzaţiile şi viziunile, precum cea a unei lumini intense, pe care le-au experimentat anumite persoane, au fost explicate de oamenii de ştiinţă.

Aceştia au a constatat că 40% dintre oameni au un fel de „conştienţă“, chiar şi după ce sunt consideraţi morţi, informează PsyBlog.

Acest studiu efectuat a durat patru ani şi a inclus mai mult de 2.000 de persoane din 15 spitale din SUA, Marea Britanie şi Australia, care au fost în stop cardiac, scrie Rador.

Aproximativ 20% dintre persoanele care au supravieţuit unui stop cardiac au avut parte de experienţa unei morţi iminente în timpul decesului clinic, potrivit cercetătorilor americani.

Cercetătorii au analizat 330 dintre supravieţuitori care au fost interogaţi despre ceea ce au experimentat în aceste momente critice. 140 dintre ei au spus că au avut o formă de „conştienţă” înainte de a fi readuşi la viaţă.

loading...

O femeie a declarat că a auzit clar ce vorbea personalul medical şi sunetele scoase de aparatul de resuscitare.

Un alt bărbat îşi aminteşte cum şi-a părăsit corpul şi privea de undeva de sus cum lucrează medicii. Sursa articol: Portalul de informatii timpul.md