MĂSURI DURE DUPĂ BREXIT! Un proiect al Guvernului Britanic “va pune capăt liberei circulații în forma sa actuală”

Cine se gândea că lucrurile vor rămâne aşa după ce Marea Britanie va ieşi definitiv din Uniunea Europeană s-a înşelat. Publicaţia theguardian.com a pus mâna pe un document exploziv, în care Guvernul britanic propune mai multe schimbări critice în privinţa imigranţilor europeni, iar acesta include şi cetăţenii români.

Astfel, documentul care conţine 82 de pagini este cea mai detaliată şi concretă expunere a gândirii guvernamentale de până acum, privind imigrația după Brexit.

În documentul prezentat de presa britanică se menţionează clar necesitatea de a solicita cetățenilor UE să își prezinte pașapoartele atunci când vin în Marea Britanie, iar alte tipuri de identificare nu vor mai fi suficiente, ori acceptate, scriu cei de la observator.tv

Proiectul Guvernului britanic “va pune capăt liberei circulații în forma sa actuală” după ce Marea Britanie va părăsi UE. În timpul fazei de implementare, persoanele care vor să locuiască în Regat pentru o perioadă mai lungă de timp vor trebui să furnizeze dovada cetățeniei fie cu un pașaport, fie cu un document de imigrare biometrică din cadrul biroului Home Office.

loading...

O măsură foarte importantă esta aceea că, orice persoană care solicită un permis de ședere pentru Regatul Unit va trebui să furnizeze anumite documente și amprentele acestora.

Printre multe altele, documentul mai face referire la faptul că, numai persoanele care au experiență reală în câmpul muncii vor primi permisele de ședere în Marea Britanie pentru mai mult de trei ani.

Cea mai dură măsura sau mai bine zis, cea mai controversată, rămâne menţiunea specială care face referire la ceilalți membrii ai UE. Astfel, se doreşte implementarea unui regim mult mai dur, care va limita rezidența la “parteneri, copii minori (adică sub 18 ani) și rude dependente de adulți”. Membrii ai familiei extinse, alții decât partenerii durabili, NU se mai califică drept membri ai unei familii, potrivit legislației britanice.

Dacă doriţi să vedeţi fotocopii ale documentului, click AICI! Sursă foto. Citiţi continuarea articolului pe portalul de informaţii observator.tv