Primar din Germania face o declarație şocantă: ”Prefer să dublez numărul de sirieni, numai să plece românii de aici”.

Primarul orașului german Duisburg, Sören Link, a afirmat că este dispus să dubleze numărul sirienilor numai să plece românii și bulgarii.

„Nu toți vin la Duisburg să muncească”, a afirmat politicianul, potrivit ziarulromanesc.de.

Sören Link  a mai declarat că Duisburg este un oraș cu o rată de șomaj de peste 12% și că românii și bulgarii s-ar duce ”în altă parte” dacă chiar ar vrea să muncească. În schimb, ei ”vin la Duisburg datorită condițiilor favorabile de locuit și a infrastructurii bune”, a spus primarul într-un interviu acordat presei germane.

Potrivit sursei citate, în zonă sunt acum 17.500 de bulgari și români, mulți dintre aceștia trăind în Marxloh în grupuri mari, înghesuiți în locuințe situate în clădiri abandonate. Numărul acestora a crescut simțitor în ultimul ani, iar conflictele sunt ceva la ordinea zilei.

Organizațiile infracționale din România și Bulgaria fraudează serviciile sociale din Duisburg, Gelsenkirchen și Dortmund, potrivit publicației Welt. Bandele atrag oameni din sud-estul Europei în Germania, depun cereri pentru ajutoare sociale în numele acestora și păstrează mare parte din aceste sume.

Acum doi ani, edilul s-a arătat împotriva est-eropenilor în timpul unei conferințe privind refugiații.

loading...

”Mi-ar plăcea să dublez numărul sirienilor, dacă aș putea trimite de aici câțiva est-europeni”, a declarat acesta.

Apoi politicianul și-a cerut scuze, spunând că nu a ales cele mai fericite cuvinte și că nu a vrut să rănească pe nimeni personal.

Înainte de alegerile locale pentru primărie, care coincid cu alegerile generale de pe 24 septembrie, a uitat de regrete și a spus în interviu că la acea vreme a primit ”un puternic sprijin al publicului” pentru declarațiile legate de sirieni și est-europeni, notează sursa citată: Sursă articol: Portalul de informații libertatea.ro