O lege nouă modifică Codul Rutier! Șoferii vor fi obligați să dea din nou examenul pentru permis, dacă …

Autorităţile din România caută noi metode prin care şoferii să fie mai responsabili atunci când se urcă la volan, fapt ce pe viitor va micşora considerabil numărul accidentelor rutiere.

Noua lege este făcută pentru a-i stresa și mai mult pe șoferii din România. Orice posesor de permis de conducere care va încălca regulile Noului Cod Rutier va fi obligat prin lege să dea iar examenul scris pentru a-și recupera carnetul.

Mai mult, persoanele care nu au cel puțin 11 clase nu vor mai putea să susțină examenul pentru permis. Autoritățile au luat această decizie pentru a-i stimula pe elevi să meargă la școală dar și pentru a reduce numărul accidentelor. Noua lege vine și în urma faptului că sunt mulți șoferi care și-au cumpărat carnetul de conducere.

Conform noilor prevederi, șoferii care vor încălca regulile de circulație în mod repetat, vor fi obligați să treacă din nou examenul scris pentru a primi din nou permisul de conducere. Acest lucru este valabil doar pentru persoanele care au încălcat legea de cinci ori pe durata unui an și au fost sancționate, scriu cei de la soferi.biz citând Vocea Biz