Asociaţia MicNews a adus bucurie pentru 200 de copii de la Şcoala Gimnazială Petrechioaia

 

La început de an şcolar, rechizitele sunt absolut necesare pentru elevii din ciclul primar şi nu numai. Pentru că părinţii nu au bani să le cumpere, mulţi copii nu se pot bucura de ele. Cu gândul la astfel de copii nevoiaşi, Asociaţia MicNews a adus astăzi bucurie celor 200 de copii de la Şcoala Gimnazială Petrechioaia nr 1, din judeţul Ilfov.

O acţiune inedită a preşedintelui Asociaţiei MicNews, Mihai Căldăraru, unde cei 200 de copii au primit tot atâtea ghiozdane echipate cu rechizite şcolare. Partenerii care au făcut posibilă cumpărarea şi distribuţia de ghiozdane şi rechizite au fost Nod network one distribution, studenţi, manageri şi persoane din societatea civilă.

„În această campanie de ajutorare au contribuit oameni de bine care au dorit să investească în educaţia acestor copii: Nod network one distribution, Marcu Viorel Andrei, secretar general şi vicepreşedinte Bucureşti al MicNews, studenţi voluntari de la Universităţile Spiru Haret şi Româno-Americană, Maria Bratu, editor online, Dan şi Dragoş Boncica, manageri la Unico Building UK, Eugen Floarea, Gruia Alberto Daniel şi mulţi alţi voluntari”, a declarat Mihai Căldăraru, preşedintele Asociaţiei MicNews.

„Pentru că tot mai mulţi copii sunt nevoiţi să renunţe la şcoală, părinţii lor neavând posibilitatea financiară de a plăti cărţile, caietele sau transportul către unitatea de învăţământ, alături de sponsorii campaniei, am reuşit să le oferim sprijinul nostru celor 200 de copii de la şcoala din Petrechioaia, încurajându-i să-şi continue educaţia care este atât de importantă pentru ei”, a mai declarat Mihai Căldăraru, Preşedintele Asociaţiei MicNews. Ghiozdanul dăruit micuţilor dar şi caietele, penarele, cariocile, creioanele şi acuarelele au adus un zâmbet copiilor şi au fost primite cu multe aplauze de părinţii şi dascălii micuţilor.

Trebuie menţionat că vara aceasta, Asociaţia Micnews a reuşit să aducă la mare 26 de copii instituţionalizaţi sau din familii sărace, iar pentru finalul acestui an, Mihai Căldăraru organizează o altă tabăra pentru copii defavorizaţi, în perioada 24-28 noiembrie, la Slănic Prahova, unde vor merge 30 de copii. „Toţi cei care vor să se implice sunt aşteptaţi să ne contacteze la telefonul redacţiei”, a spus Mihai Căldăraru.

loading...