Premieră mondială! Cercetătorii au conectat un creier uman direct la Internet.

O echipă de cercetători de la Universitatea Wits din Johannesburg, Africa de Sud, au realizat o premieră mondială, reuşind să conecteze un creier uman direct la reţeaua de Internet.

Datele adunate în urma acestui proiect vor fi de ajutor în realizarea următorilor paşi pentru implementarea inteligenţei artificiale, dar şi în interfaţele creier-computer.

Savanţii de la Wits University au făcut o descoperire importantă în domeniul ingineriei biomedicale. Conform unui articol publicat în Medical Express, aceştia au elaborat un mod prin care creierul uman poate fi conectat la înternet în timp real, scrie Futurism.

Proiectul numit Brainternetreprezintă o nouă frontieră în sistemele de interfaţă creier-computer”, a precizat Adam Pantanowitz, autor al acestui studiu.

Acest proiect funcţionează prin captarea semnalelor undelor cerebrale cu ajutorul electroenecefalografiei. Semnalele sunt apoi transmise unei aplicaţii care la rândul ei le urcă pe un site web, unde activitatea poate fi observată de orice persoană interesată.

loading...

Adam Pantanowitz a mai spus că acesta este doar începutul proiectului, iar posibilităţile sunt multiple. El a  precizat că echipa doreşte să îmbunătăţească interacţiunea dintre utilizator şi creier. Sursă articol: Portalul de informaţii descopera.ro