ŞOC pentru taximetriştii ROMÂNI din ANGLIA! UBER INTERZISĂ la Londra!

Foarte mulţi români sunt angajaţi să lucreze în domeniul taximetriei în Londra. Nimic nou, numai că aceştia vor fi afectaţi din cauza faptului că, vestita aplicţie UBER nu mai este agreată de ministerul transporturilor din Anglia. Aplicaţia este folosita de tot mai multi taximetrişti cărora le aducea venituri suplimentare în fiecare zi. Din surse proprii, site-ul nostru s-a interesat dacă aceată „veste” este adevarată şi a aflat că se va trece la acţionarea în judecată pentru a se putea reveni la condiţiile de la începutul anului 2017.

Se cunoaşte foarte bine faptul că, guvernul britanic doreşte înlocuirea celor de la UBER cu o firmă pur englezească. Compania Uber a primit interdicţie de a-şi mai desfăşura acţiunile in Londra, scriu cei de la portalul  angliamea.ro

Uber este cea mai mare aplicatie de ride-sharing din lume, iar in Londra peste 40.000 de soferi folosesc acest serviciu. Vestea de astazi nu ii afecteza doar pe ei, ci si pe cei care aleg sa calatoreasca cu soferii uber.

Potrivit bbc, autoritatea pentru transporturi din Londra (Tfl) a anuntat astazi ca nu va reinnoi licenta de operare a companiei Uber, care va expira la sfarsitul lunii septembrie.

”TfL a ajuns la concluzia ca Uber a dat dovada de lipsa de responsabilitate corporatista, care ar putea avea implicatii asupra sigurantei si securitatii publice”, se arata in comunicatul emis de catre autoritatea londoneza de transport.

Metoda de raportare a incidentelor, metoda de eliberare a certificatelor medicale pentru soferi, metoda de obtinere a verificarilor DBS (Enhanced Disclosure and Barring Service), dar si folosirea software-ului Greyball pentru prevenirea organelor de reglementare sa acceseze intreaga aplicatie, sunt factorii care au convins TfL sa nu mai ofere o licenta de operator privat companiei Uber. In urmatoarele 21 de zile compania Uber are drept sa faca recurs acestei decizii. Vom vedea ce se va intampla in cele din urma.

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii despre comunitatea românilor din Anglia pe portalul angliamea.ro