V-aţi întrebat ce SALARIU are Preafericitul Daniel? Cât câştigă ceilalţi angajaţi ai Bisericii Ortodoxe Române …

Noi muritorii de rând, ne-am întrebat mereu cam ce salarii au angajaţii Bisericii Ortodoxe Române? Niciodată nu aflam valoarea acestora, sau unii dintre noi ne gândeam că plata salariilor se face din fondurile proprii, din cauza faptului că, în fiecare zi se aduc încasări atât de mari, încât bugetul ar fi îndestulător pentru toţi. Cu toate acestea, am aflat că toţi sunt bugetari şi salariile sunt plătite de statul român, scriu cei de la dailybreak.ro citând Libertatea.ro.

Atât călugării, cât și măicuțele fac parte din categoria bugetarilor, astfel că aceștia sunt remunerați lunar de către stat.Potrivit Bisericii Ortodoxe, în România există un număr de aproximativ 10.000 de călugări și măicuțe. Aceștia intră în categoria angajaților de la stat și primesc lunar o sumă fixă de bani. Suma obținută este puțin peste salariul minim pe economie.

Pe de altă parte, potrivit grilei de salarizare anunțată în 2017 de către ministrul Muncii, Olguța Vasilescu, Patriarhul Daniel câștigă o sumă fabuloasă de bani. Mai exact, salariul Patriarhului a ajuns la același nivel cu cel al unui ministru, adică 14 500 de lei lunar brut, potrivit Libertatea.ro.

În plus, situația financiară a BOR arată că 557.472 lei este suma lunară a contribuțiilor la salariile personalului din Administrația patriarhală.

Din cei peste 14.000 de preoţi şi diaconi ai Bisericii Ortodoxe Române, mai mult de 1.000 sunt salarizaţi exclusiv din fondurile proprii ale unităţilor bisericeşti, iar aproape 1.500 din cei aproximativ 17.000 de salarizaţi neclericali sunt plătiţi integral de Biserică.

loading...