Britanicii vor să introducă vize pentru români, bulgari şi polonezi din 2019.

Marea Britanie schimbă politica de migrație după ce va părăsi UE și doreşte să introducă vize românilor, bulgarilor și polonezilor care vor să lucreze în Regat.

David Davis, negociatorul-șef al Londrei pentru Brexit, împreună cu omologul său din partea UE, Michel Barnier, a susținut o conferință de presă, după încheierea celei de-a patra runde de negocieri, care s-a desfășurat în această săptămână.

Cei doi au declarat că discuțiile au fost mai clare, după ce premierul Theresa May a trasat câteva linii directoare în discursul pe care l-a ținut la Florența, pe 22 septembrie.

Potrivit lui Barnier, negocierile pot să mai dureze câteva luni până când se vor înregistra progrese suficiente în vederea trecerii la următoarea fază, cu privire la relaţiile viitoare.

”Vom avea nevoie de mai multe săptămâni, poate chiar luni, pentru a atinge «progrese sufiente» în legătură cu principiile acestei retrageri ordonate”, a declarat Barnier presei.

Jurnalistul de la Euractiv l-a întrebat pe Davis, în conferința de presă, dacă Marea Britanie plănuiște să introducă vize de intare în țară pentru Polonia, Bulgaria, România sau alte țări, după Brexit, sau dacă va ajunge la o înțelegere cu UE pe acest subiect și își va lua angajamentul să nu facă acest lucru.

loading...

Da, vom face acest lucru. Dacă nu mai suntem membri ai UE, suntem liberi să ne facem o politică a migrației care să ni se potrivească. Dar, după cum am spuns și înainte, acest lucru nu înseamnă că cetățenii din state membre UE nu vor mai putea veni și munci în Marea Britanie, dar vom avea această libertate”, a răspuns Davis.

Liderii UE insisită că negocierile trebuie să înregistreze ”progrese sufiente” cu privire la ”factura Brexitului”, drepturile cetăţenilor afectaţi de retragerea Regatului din Uniune şi statutul frontierei dintre Irlanda şi provincia britanică Irlanda de Nord, pentru ca aceste negocieri să se lărgească. Sursă articol: Portalul de informaţii stirileprotv.ro