ITALIA – CREŞTERI SALARIALE pentru menajere, bone și badante. Află cu ce procent vin mărite retribuțiile …

În Italia lucrătoarea care prestează servicii în sectorul casnic, conform Contractului Colectiv Național de Muncă (CCNL) este îndreptățită, pentru fiecare doi ani de serviciu la același  angajator, să beneficieze de o creștere cu 4% a salariului minim contractual (scatti di anzianità), scriu cei de la publicaţia rotalianul.com

Numărul maxim de măriri salariale este de 7.

Așadar, o îngrijitoare, o bonă sau o menajeră cu un contract regular de muncă, va primi măriri salariale de 7 ori, măriri calculate din doi în doi ani, de fiecare dată cu un procent de 4%.

Prima mărire se va primi la:

 • 2 ani de serviciu la același angajator;

După care la:

 • 4 ani;
 • 6 ani;
 • 8 ani;
 • 10 ani;
 • 12 ani;
 • 14 ani.

Iată care sunt salariile minime valabile pentru anul 2017 prevăzute de Contractul Colectiv Național de Muncă (CCNL) pentru lucrătoarele din sectorul casnic

Dacă salariul dumneavoastră este mai mic decât salariul minim stabilit în Contractul Colectiv Național de Muncă (CCNL – Contratto Collettivo Nazionale di Lavoro), vă sfătuim să vă prezentați la cel mai apropiat centru CAF din zona unde locuiți sau lucrați și să discutați cu specialiștii de acolo:

Sursă foto. Autor articol: Daniela Stoica

Citiţi mai multe informaţii interesante despre comunitatea românilor din Italia pe portalul rotalianul.com

1 Comment on ITALIA – CREŞTERI SALARIALE pentru menajere, bone și badante. Află cu ce procent vin mărite retribuțiile …

 1. Mirela Săndulescu // 5 octombrie 2017 at 19:48 //

  De ce badantele ce lucrează cu partida IVA nu beneficiază de niciun drept(măriri salariale,concediu plătit, al 13-lea salariu,tfr,șomaj,vechime).Cine face legile nu se gândește că aceste,,agenții”se îmbogățesc pe seama muncii noastre?Ministerul Muncii nu are nimic de spus?Aștept răspuns!

2 Trackbacks & Pingbacks

 1. Catania/Italia - Băiatul de 15 ani al unei românce și-a ucis tatăl vitreg italian. I-a tras un glonţ în cap și apoi l-a aruncat într-o gură de canalizare - Ştiri de Actualitate!
 2. Ce trebuie să faci ca să obții cartea de identitate italiană fără să ai o rezidență fixă, „senza fissa dimora” - Ştiri de Actualitate!

Comments are closed.