Obicei straniu pe străzile din capitala Indoneziei. Oamenii îşi pun coarne de bivol pe spate, de ce?

Străzile din capitala Indoneziei, Jakarta, ne dezvăluie un obicei vechi de mii de ani, folosit de cei care locuiesc acolo şi nu numai. Este vorba despre un tratament bizar, la mare căutare, denumit de localnici ca fiind o terapie foarte eficace pentru tratarea problemelor circulatorii, afecțiunilor respiratorii şi durerilor musculare, scriu cei de la huff.ro

Terapia inedită are o vechime de mii de ani și se spune că ar fi fost folosită de către oamenii Egiptului antic, care presupune aplicarea pe spate a unor “ventuze” din coarne de bivol de apă de diferite dimensiuni.

Ineditul acestui tratament este şi faptul că acesta se face în plină stradă, în văzul lumii, iar cei trataţi nu sunt deloc deranjaţi de acest lucru.

Tratamentul cu ventuze este destul de popular și în rândul celebrităților. Printre cei care apelează la ventuze pentru a îmbunătăţi circulaţia sanguină şi îndepărtarea celulelor moarte din organism, îi amintim pe atletul american Michael Phelps dar şi pe actriţele Gwyneth Paltrow, Kaley Cuoco şi Jennifer Aniston.

Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul huff.ro