NASA a CONFIRMAT! Un ASTEROID GIGANT se îndreaptă spre Pământ. “Este de două ori mai mare decât meteoritul de la Celeabinsk”

Oamenii de ştiinţa de la NASA au confirmat că un asteroid potenţial periculos va trece “extraordinar” de aproape de Pământ în ziua de 12 octombrie 2017.

Potrivit specialiştilor de la Agenția Spațială Europeană (ESA), roca spaţială nu prezintă “niciun risc” şi că probabilitatea de a lovit planeta noastră este foarte mică.

Asteroidul a fost descoperit în 2012 şi denumit 2012 TC4, este de două ori mai mare decât meteoritul care a explodat în Rusia, la Celeabinsk, în dimineața zilei de 15 februarie 2013, scriu cei de la portalul life.ru.

Gigantul asteroidul “2012 TC4” nu a mai fost observat de cinci ani de zile, apoi a fost din nou reperat de VLT (Very large telescope) al Observatorului European Austral (ESO) din Chile.

Trecerea asteroidului pe lângă planeta noastră, le va oferi oamenilor de știință oportunitatea de a-i putea studia compoziția şi modul acestuia de deplasare.

Sursă foto. Citiţi mai multe informaţii pe portalul evz.ro