Ministrul britanic Boris Johnson aduce LINIŞTEA aşteptată de românii din Marea Britanie ”Am fi nebuni să îi lăsăm pe români să plece înapoi în România!”

Temerea românilor că îşi vor pierde locurile de muncă după ce Marea Britanie va părăsi Uniunea Europeana, a fost spulberată de ministrul englez Boris Johnson, într-un interviu recent, dat celor de la Agerpres.

Românii din Marea Britanie „nu ar trebui să fie deloc îngrijorați” în legătură cu situația lor după Brexit, deoarece „sunt membri extrem de valoroși ai societății noastre” și „am fi nebuni să îi lăsăm să plece înapoi în România”, a declarat marți, ministrul britanic de Externe, Boris Johnson, aflat într-o scurtă vizită la București, scriu cei de la ro.internazionale.il24.it

Boris Johnson a mai spus că, după ieșirea din blocul comunitar, Regatul Unit va rămâne deschis pentru persoanele „cu talent, ambiție și hotărâre”, dar își va controla singur sistemul de imigrație.

„Nu cred că ar trebui să fie deloc îngrijorați. Nu ar trebui să își facă griji, deoarece sunt membri extrem de valoroși ai societății noastre. Îi iubim. Au o contribuție uriașă la economia Regatului Unit, la cultura britanică”, a spus șeful diplomației britanice, ca răspuns la o întrebare despre cât de îngrijorați ar trebui să fie românii care locuiesc și lucrează în Marea Britanie după Brexit.

„Am fost primar al Londrei. Când mergi prin Londra, vezi o mulțime de magazine românești, români care lucrează în toate domeniile. Credem că sunt jumătate de milion de români în Regatul Unit. Am fi nebuni să îi lăsăm să plece înapoi în România. Vrem să îi păstrăm, vrem să ne asigurăm că se simt în siguranță și că drepturile lor sunt protejate”, a declarat Boris Johnson, potrivit Agerpres.

loading...

Sursa VIDEO: AGERPRES Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante despre comunitatea românilor din străinătate pe portalul ro.internazionale.il24.it