Sigur nu stiai asta! Mamaliga, alimentul minune împotriva bolilor.

Mămăliga este unul dintre simbolurile naţionale ale românilor şi un aliment nelipsit de pe mesele noastre. Puțini ştiu că ea reduce riscul de boli.

Porumbul este bogat în acizi grași nesaturați (85 – 90%), contine multe hidrocarburi, amidon, albumine, foarte multe vitamine din grupa B, vitamina E, vitamina K, fier, fosfor, magneziu, zinc, potasiu și fibre, potrivit expunere.ro.

De asemenea, se spune despre porumb că are proprietăți astringente, diuretice, antiinflamatoare și tonice, fiind utilizat în primul rând ca aliment (cereală) și apoi ca plantă medicinală.

Porumbul este aliatul perfect împotriva stresului, fiind bogat în vitaminele din grupa B, care are acționează asupra funcționarii sistemului nervos, a mușchilor, a inimii și asupra producției de globule roșii.

Acesta conține și vitamina E care ne ajuta să reducem riscul de artrită, scade nivelul colesterolului, reduce riscul de ateroscleroză și de infarct. Ajută și la procesul de reînnoire al celulelor.

loading...

Porumbul fiert conține și potasiu care protejeaza corpul de bolile cardiovasculare. De asemenea, este necesar și pentru buna funcționare a mușchilor.

Gastrita hiperacidă și ulcerul sunt ameliorate de consumul de mămăligă caldă în loc de pâine, căci mălaiul reduce aciditatea și are o acțiune calmantă. Sursă articol: Portalul de informații secretulcunoasterii.ro