Ministerul Educaţiei schimbă MACAZUL şi TAIE CĂLĂTORIILE GRATUITE pentru acei studenţi care …

Minunea din campania electorală este pe cale de a dispărea încet şi sigur. De ce? Foarte indignaţi de decizia luata de Ministerul Educaţiei, Uniunea Naţională a Studenţilor din România (UNSR) a transmis o scrisoare deschisă premierului cu privire la hotărârea Guvernului de a nu mai oferi transport feroviar gratuit studenţilor care au peste 26 de ani, după ce, anul universitar precendent, aceştia au beneficiat de acest drept.

“Domnule prim-ministru, Mihai Tudose, respectiv domnule ministru, Liviu Marian Pop, egalitatea în şanse nu se regăseşte în acţiunile întreprinse, iar acest drept trebuie să existe pentru toţi studenţii înmatriculaţi la o instituţie de învăţământ superior din România indiferent de vârstă, etnie, religie, sex, an de studiu, experienţa precedentă sau alt criteriu care nu este inclus în codul şi obligaţiile studentului. (…) O minune ţine trei zile, un lucru valoros ţine o viaţă, dar un aspect populist ţine un an. România, astăzi face un pas înapoi în educaţie, România, astăzi face un pas înapoi în ceea ce înseamnă politicile educaţionale studenţeşti şi de tineret. Educaţia românească nu trebuie să fie o prioritate doar verbal exprimată, ci si faptic”, se arată într-un comunicat al Uniunii Naţionale a Studenţilor din România, publicat de observator.tv citând mediafax.ro.

“Fără a avea date exacte despre ultimii doi ani universitari, putem constata faptul că trendul este unul descendent si că formarea numărului de studenţi efectiv este unul redus. Cunoaştem faptul că multe dintre deciziile luate au un fundament politic sau unul economic. Dacă există un fundament economic, UNSR va afirma faptul că nu este unul fondat, reducerea de cheltuieli în acest segment, nu trebuie realizată prin discriminarea studenţilor în funcţie de vârstă”, se mai arată în punctul de vedere al Uniunii Naţionale a Studenţilor din România.

Conform datelor publicate pe site de ministerul Educaţiei, impactul bugetar nu este mare, ţinând cont de faptul că, doar aproximativ 5% dintre studenţi au avut vârste cuprinse între 25 şi 29 de ani.

Sursă FOTO. Citiţi continuarea şi mai multe informaţii interesante pe portalul observator.tv