Ți se face pielea de găina când asculți muzică? Cercetătorii au găsit răspunsul.

Oamenii de ştiință au descoperit că, dacă o persoană poate acorda foarte multă atenţie unei melodii, atunci ea simte că i se face pielea de găină.

Dintotdeauna muzica a reprezintat o modalitate de a intra în legătură cu cele mai profunde sentimente pe care le trăieşte sufletul uman şi are capacitatea de a evoca amintiri fericite sau, din contră, memorii de care nu ne dorim să ne aducem aminte. Zeci de muzicieni au oferit definiţii ale muzicii, iar unul dintre cei mai celebri dintre aceştia, Ludwig van Beethoven a afirmat că ea trebuie să reprezinte scânteia care aprinde focul în inima oamenilor. Fiecare om poate oferi o definiţie personală muzicii pentru că ea reprezintă o experienţă intimă pentru fiecare persoană în parte.

Cercetătorii de la Harvard au ajuns la o concluzie neobişnuită asupra efectelor muzicii in privinta oamenilor. Ei au ajuns la concluzia că aceasta crează o anumită stare, în funcţie de ritmul şi mesajul transmis, deoarece ascultătorul este surprins într-un mod plăcut.

Potrivit acestora, dacă aveţi pielea de găină sau simţiţi un nod în gât când ascultaţi o melodie care vă place este foarte posibil să aveţi o structură specială a creierului, este concluzia unui studiu realizat de un fost student al universităţii Harvard. Experimentarea senzaţiilor cum ar fi pielea de găină sau un nod în gât atunci când ascultaţi muzică este destul de rară, susţin cercetătorii, conform indy100.com.

În urma studiilor făcute, au ajuns la concluzia că persoanele care simt muzica într-un fel aparte, mai intens, care devine evident şi prin apariţia aşa-zisei piele de găină, au un volum mai dens de fibre care le conectează cortexul auditiv şi zonele care procesează emoţiile şi că, pentru ele, în timpul ascultării unei melodii, se fac asocieri între senzaţiile produse de sunet şi momentele trăite alături de persoanele dragi lor. Sursă articol: Portalul de informaţii click.ro

loading...