“Provocarea de 48 de ore” jocul periculos care a detronat Balena albastră.

Un joc extrem de periculos circula pe facebook.

După “Balena Albastra”, un alt joc pune în pericol siguranța copiilor: “Provocarea de 48 de ore”. Copiii sunt puși să fugă de acasă timp de două zile.

Pentru fiecare mesaj de disperare al unui părinte postat pe Facebook, copiii sunt păcăliți că vor primi recompense. Ei nu au voie să-şi contacteze familia sau cunoscuţii, iar după două zile trebuie să reapară brusc. Regula jocului permite ca cei mici să plece de acasă fie singuri, fie în grupuri.

Nu este pentru prima oară când un astfel de joc îi atrage pe copii. În urmă cu câțiva ani, copiii din vestul Europei erau atrași de un joc similar numit „Jocul celor 72”, în care copiii încercau să dispară de acasă timp de 72 de ore. Jocul presupunea ca ei să plece de acasă timp de 12, 24 sau 72 de ore. O femeie din Derry, Irlanda, a povestit că familia ei a suferit un adevărat şoc din cauza acestei „competiţii bolnave”. Ea a povestit că cei doi copii ai ei au fost găsit alături de alţi copii la 55 de ore de la dispariţie în Ballymena.

Jocul ”Provocarea de 48 de ore” nu a ajuns încă în România însă mulți părinți din Europa se confruntă cu această problemă. Sursă articol: Portalul de informații click.ro