ATENŢIONARE METEO! – Un VAL de AER POLAR vine peste România. Temperaturile scad dramatic în toată ţara

Vin temperaturi de iarnă, după ce ne-am bucurat de vara din octombrie. De astăzi, intră în România un val de aer polar şi va fi mai frig şi cu 20 de grade Celsius. Temperaturile scad în toată ţara. Mai multe judeţe intră, din această dimineaţă, sub avertizări de cod galben şi portocaliu. În unele locuri, va ploua într-o zi cât într-o lună. În unele oraşe din nordul ţări ar putea fi lapoviţă şi ninsoare, scriu cei de la observator.tv

Urmează ore cu schimbări bruşte în toată România. Aerul polar ajunge la noi prin partea de nord-est. De la temperaturi de 27-28 de grade, cum au fost zilele acestea, în Suceava, Botoşani sau Rădăuţi se vor resimţi 2-3 grade şi ar putea fi lapoviţă şi ninsoare.

“Vorbim despre o masă de aer rece cu caracteristici polare. Influenţa acestui ciclon mediteranean se va resimţi în toate regiunile ţării prin apariţia precipitaţiilor.”, spune meteorologul Gabriela Băncilă.

“Percepţia va fi a unor temperaturi mai coborâte decât ce arată termometrelor, pentru că vorbim şi despre intensificări ale vântului”, atenționează Gabriela Băncilă.

De mâine, judeţe precum Mehedinţi, Vâlcea şi Gorj, vor fi sub cod galben sau chiar portocaliu, pentru anumite zone. În oraşe, vântul va lovi la 55 de kilometri pe oră. Iar la munte, vor fi rafale de până la 80 de kilometri pe oră. Şi va ploua puternic. În unele locuri, într-o zi cât pentru o lună întreagă.

loading...

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul observator.tv