Parlamentul European „colcăie de hărţuire sexuală” – europarlamentarii îşi angajează asistente tinere şi …

Acuzaţii dure şi la Bruxelles, după declanşarea scandalului de hărţuire sexuală la Hollywood devenit celebru drept metoo.

Mai multe consiliere ale europarlamentarilor îi acuză pe aceştia că le-au hărţuit sexual în repetate rânduri, printre cei acuzaţi apărând şi nume mari din politica europeană, scrie Times. De pildă, Yves Cochet, fost ministru al Mediului în Franţa, în vârstă de 71 de ani, ar fi încercat să agaţe o consilieră de 25 de ani a unui alt parlamentar european. Când aceasta l-a respins, Cochet i-a transmis printr-un SMS că vrea să-i „împărtăşească pasiunile, visurile şi fanteziile” şi a întrebat-o dacă nu „tremură de emoţia aşteptării”, scriu cei de la stirileprotv.ro

Un alt europarlamentar, tot de o vârstă înaintată, e acuzat că s-ar fi masturbat în faţa asistentei sale. Un coleg de-ai săi, de aproape 60 de ani, ar fi pipăit o asistentă cu care a rămas singur în lift şi i-ar fi „şoptit indecent la ureche”. Tânăra spune că nu a depus o plângere, fiindcă se temea că îşi va distruge cariera.