ROMÂNII din Marea Britanie vor fi înregistrați într-o bază de date și vor plăti o taxă de 70 de lire

În fiecare zi, subiectul BREXIT este din ce în ce mai discutat. Toţi cei care locuiesc în Marea Britanie şi sunt veniţi din alte state ale Uniunii Europene, sunt foarte atenţi la ce schimbări intervin zilnic în viaţa lor. Nimeni nu poate spune că acestea nu există, deoarece ediţiile de ştiri online abundă de astfel de modificări “legale” care îi afectează şi pe muncitorii români ce-şi desfăşoară acolo activitatea profesională.

Deja foarte mulţi dintre ei sunt obligaţi să plătească 200 de lire pentru a susţine un examen de cunoaştere a limbii engleze, majoritatea dintre ei fiind respinşi şi trimişi să înveţe cât mai bine engleza, deoarece porba se susţine atât oral cât şi în scris.

Românii care vor să rămână în Marea Britanie şi după Brexit vor trebui să se înregistreze într-o bază de date şi să plătească o taxă de aproximativ 70 de lire, pentru a continua să locuiască legal în Regat, scriu cei de la gazetaromaneasca.com citând digi24.ro.

Într-o scrisoare adresată cetăţenilor europeni, premierul Theresa May le promite:

“Veţi avea siguranţa rezidenţei, dar şi protecţia asigurărilor de sănătate, a sistemului de pensii şi a altor beneficii. Lucrăm la un sistem digitalizat pentru cei care vor aplica pentru statut permanent. Criteriile vor fi simple şi transparente, iar acei cetăţeni europeni care au deja rezidenţă permanentă vor trece printr-o procedură mult mai simplă.”, spune premierul britanic.

loading...

Negocierile Londrei cu Uniunea Europeana pentru Brexit stagnează, însă. Consiliul European trebuie să decidă dacă trece sau nu la următorul capitol al negocierilor.

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii despre comunitatea românilor din Marea Britanie pe portalul gazetaromaneasca.com