Un primar din Botoşani aruncă PRIMĂRIA în FALIMENT, după ce salariul mediu a ajuns la 60 milioane de lei

Cade CORTINA peste Primăria comunei Dimăcheni, din județul Botoșani! FALIMENTUL bate la UŞĂ şi toată lumea se întreabă de ce? Răspunsul vine inevitabil… Prostu-i prost, dar nu-i destul până nu e şi fudul! Este adevărul crud al unei mentalităţi fără pic de gândire, o realitate greu de descris în câteva rânduri şi totuşi … Ce se ştie: salariul mediu în Primărie a ajuns la minunata sumă de 6.000 de lei, aproximativ cât câştigul unui parlamentar de acum câţiva ani. Am aflat că Primăria comunei are 14 angajați şi toţi şi-au votat salarii “dolofane”, că se poate Domnul “Fănică” retribuţie mică şi familie mare, după buget …, cum zicea răposatul Caragiale în vremurile lui bune… sau de ce nu, actuale…

Edilul vestitei localităţi mai are puţin şi intră pe UŞA din DOS în Cartea Recordurilor, de ce pe din DOS?, pentru ca prin faţă mai sunt alţii, care ca şi el, a semnat majorări de salarii mai mari de cât le putea duce BUGETUL…

În esenţă, Primăria comunei Dimăcheni, din județul Botoșani, este la un pas de faliment, iar edilul localității amenință că va pune lacăt pe instituție și își va trimite angajații acasă, dacă nu se iau măsuri, scriu cei de la digi24.ro citând Agerpres.

Primarul a luat banii pentru salarii din sumele pe care le datora unor furnizori și a tăiat toate cheltuielile pentru investiții.

„Mai avem datorii către furnizorii de lemne, 30.000 de lei, paza comunei, tot 30.000 lei, şi către compania care furnizează electricitate, 15.000 lei, iar cele mai mari datorii, 40.000 lei, sunt bani câştigaţi în instanţă de către profesorii care au predat în comună şi nu le-au fost plătite unele drepturi, cum ar fi naveta”, au spus reprezentanţii primăriei.

loading...

În comuna Dimăcheni se află și școala la care învață elevii din Recea și Mateieni. Dar săptămâna trecută, microbuzul care transporta copiii la cursuri a rămas fără motorină, tot pentru că primăria nu mai are bani.

„Ieri a fost ultima zi în care copiii au mai mers la şcoală, nu ştim ce vom face deoarece ne descurcăm foarte greu cu finanţele. Avem datorii mari la utilităţi, iar cu plata salariilor angajaţilor din primărie abia facem faţă”, a spus contabila comunei, potrivit Monitorului de Botoșani.

În criză de fonduri, angajații s-au apucat să bată din poartă în poartă pentru a colecta impozite și taxe. „Agentul fiscal şi referentul au umblat pe teren pentru a încasa de la populaţie, am recuperat o parte din cei aproximativ 400.000 de lei pe care îi avem de încasat şi astfel am rezolvat şi luna aceasta. Am plătit celor de la energie electrică 3.000 de lei, fiindcă riscam să stăm fără curent”, a mai spus contabila.

„Eu nu am bani nici de salarii, nici de utilități. Cred că închid Primăria. Dacă nici luna aceasta nu primesc nimic, închid Primăria. Toată lumea pleacă acasă, pun lacăt pe ușă. Ce să fac?”, spune Ștefan Cojocariu, primarul comunei Dimăcheni.

Ce să faci Domnule Primar, uite o chestie…. Dumnezeu cu MILA … şi la mai mare, la… SALARII!

Citiţi mai multe informaţii pe portalul digi24.ro

De reţinut că articolul se doreşte a fi parte a unui pamflet şi trebuie tratat ca atare…

———————————————————————————————————

Politicienii care au promovat noua lege a salarizării spun că primarii sunt responsabili de modul în care îşi cheltuiesc bugetele.

Liviu Dragnea, preşedintele PSD: „N-am auzit de asta, orice primărie e autonomă, are libertatea prin hotărârea de consiliu local să aprobe atât statul cu funcții, organigrama, cât și bugetul, ei hotărăsc câți bani alocă pentru salarii și cât pentru dezvoltare, au această autonomie pe care au cerut-o în mod corect că este un principiu european, dar au și responsabilitatea deciziilor pe care le iau.”