Guvernul Tudose ANUNŢĂ SCHIMBĂRI RADICALE pentru ANGAJAȚI și PENSIONARI! Care sunt acestea?

Guvernul Tudose este în grafic, în ceea ce priveşte “programul de guvernare” al PSD-ului. Plouă cu veşti bune pentru salariaţi şi se anunţă “lapoviţă” pentru pensionari. Aceştia îşi vor vedea pensiile indexate undeva pe la jumătatea anului 2018, nu la început, aşa cum era trecut în programul de guvernare. Pentru aceasta, Guvernul merită o bilă neagră dacă stăm să privin din prisma milioanelor de pensionari care aşteptau cu sufletul la gura această majorare … De ce nu mai are Guvernul bani pentru creşterea punctului de pensie?, pentru că aduce salariul minim pe economie la suma de 1.900 lei …

Guvernul a anuntat joi ca are de gand sa adopte masuri importante, care ne afecteaza pe toti – salariati, pensionari, firme.

Astfel, de la cei doi ministri Ionut Misa (Finante) si Lia Olguta Vasilescu (Munca), am aflat azi schimbarile radicale ce vor fi curand aplicate, dar si amanari ale unor prevederi din programul de guvernare, scriu cei de la ziarulonline.com

Iata ce se va intampla de la 1 ianuarie 2018:

1. Salariul minim brut creste la 1.900 de lei (cu noul sistem de contributii ar insemna un salariu net de 1.111 lei).

2. Cresc deducerile personale. La salariul minim, suma scutita de impozit va creste de la 300 lei la 510 lei. Pentru cei cu copii sau alte persoane in intretinere, se mai adauga 160 lei pentru fiecare copil (fata de 100 lei in prezent).

loading...

3. Indemnizatia pentru mame creste la 1.250 de lei (si nu se va mai raporta la salariul minim, ci la Indicele Social de Referinta, care este azi 500 de lei).

4. Contributia angajatului la Pilonul II de pensii (fondurile private) scade de la 5,1% cat este in prezent la 3,7%.

5. Scade impozitul pe venit de la 16% la 10% pentru toate genurile (salarii, pensii, chirii, dobanzi, activitati agricole, activitati independente, drepturi de autor)

6. Angajatorii vor plati 35% din salariul brut drept contributii sociale in numele salariatului (acum in total angajatorul si angajatul platesc 39,25%).

7. Cei care obtin venituri din activitati independente vor plati contributii sociale la nivelul salariului minim pe economie.

8. Taxa de solidaritate platita de angajatori se va numi contributie asiguratoare de munca si va fi de 2,25% din salariul brut al fiecarui angajat.
9. Firmele care au o cifra de afaceri sub un milion de euro vor plati un impozit de 1% pe cifra de afaceri in locul impozitului pe profit de 16%.
La categoria amanari, putem trece cresterea pensiei minime la 640 de lei si a punctului de pensie la 1.100 de lei de la 1 iulie 2018 (in programul de guvernare, majorarea era prevazuta pentru 1 ianuarie 2018).

FOARTE IMPORTANT! Masurile anuntate inca nu au fost adoptate de Guvern, ele fiind abia discutate in prima lectura, asa ca nimic nu e sigur deocamdata.

Sursa FOTO. Cititi mai multe informatii interesante pe portalul ziarulonline.com