A dat STATUL ROMÂN în judecată după ce a fost BĂGAT NEVINOVAT la ÎNCHISOARE

Povestea lui Oros Nicolae Dorin începe încă din anul 2009, când a fost arestat pentru că l-ar fi împuşcat pe taximetristul, Bajkán Péter, care a fost găsit cu o plagă împușcată, într-un șanț… Acesta a fost judecat timp de 6 ani, în calitate de inculpat, după care și-a petrecut un an și o lună privat de libertate, scriu cei de la stirileprotv.ro citând bihon.ro

Imediat după ce a fost învinuit de crima oribilă, orădeanul a început lupta pentru a demonstra că este nevinovat.

Autortitățile române nu au găsit probe care să-l învinuiască Oros. Inclusiv, Institutul de Medicină Legală „Mina Minovici” din București a infirmat varianta că urmele ADN găsite pe volanul și pe stația de recepție a taximetristului i-ar fi aparținut orădeanului.

„Clientul meu a îndurat un proces penal de şase ani de zile şi un an de arest preventiv pentru fapte care nu le-a comis. Toate cele trei complete de judecată care s-au pronunţat au dat sentinţe de nevinovăţie. Vom solicita să i se acorde daune materiale şi morale date fiind consecinţele acestui proces asupra sa şi a familiei sale”, a declarat avocatul Răzvan Doseanu imediat după achitare.

Nemulțumiți de sentința primită, în luna iulie 2015, Nicolae Oros a dat în judecată Statul Român cerând despăgubiri, iar acum va primi 22.000 de euro.

loading...

Avocatul tânărului se declară nemulțumit de suma pe care clientul său o va încasa. „Această sumă nu poate să evaluaze și nici să repare suferința prin care acest tânăr, acum în vârstă de 29 de ani, a trecut. Cei 22 000 de euro reprezintă o sumă derizorie raportată la prejudiciile materiale și morale create lui Nicolae Oros Dorin și familiei sale”

Ciţiţi mai multe informaţii interesante pe portalul stirileprotv.ro