CANADA anunţă că doreşte să ATRAGĂ în următorii trei ani, peste UN MILION de IMIGRANŢI

Nu este o glumă, pentru că anunţul vine din partea autorităţilor canadiene. În acest moment, Canada are nevoie de forţă de muncă, deoarece economia lor “duduie” în adevăratul sens al cuvântului. Ineditul acestei situaţii este acela că au nevoie de UN MILION de cetăţeni pentru următorii trei ani de zile.

Autoritățile canadiene prevăd ca anul viitor să acorde rezidență permanentă unui număr de 310.000 de străini, urmați de 330.000 în 2019 și de 340.000 în 2020, scriu cei de la stireazilei.com citând digi24.ro.

“Aceasta ne va ajuta să facem față provocărilor din anii următori, precum încetinirea creșterii forței de muncă și lipsa de mână de lucru din cauza îmbătrânirii populației”, a explicat ministrul canadian Ahmed Hussen, el însuși de origine somaleză și sosit în Canada ca refugiat.

Potrivit lui Hussen, dacă în 1971 în Canada raportul între persoanele active și cele pensionate era de 6,6:1, în 2012 a ajuns la 4,2:1, riscând să scadă la 2:1 până în 2036 dacă nu va fi pus în aplicare un plan pentru imigrație.

În condițiile în care o mare parte din rezidenții permanenți vor putea obține cetățenia canadiană în anii următori, proporția de canadieni născuți în străinătate va continua să crească.

loading...

Conform datelor celui mai recent recensământ, publicate săptămâna trecută, 7,5 milioane de canadieni, respectiv 21,9% din populație, sunt născuți în străinătate. Procentul se apropie de cel maxim, 22,3%, înregistrat în 1921.

Sursa FOTO. Citiţi mai multe informaţii interersante pe portalul stireazilei.com