Gafă de proporţii a Autorităţilor Române: au eliberat din greşeală trei deţinuţi – VIDEO

Trei deţinuţi au fost eliberaţi din greşeală la Penitenciarul Giurgiu. Eroarea a plecat de la faptul că aceştia nu erau închişi în celule care să îi califice pentru recursul compensatoriu. Doi dintre ei au fost deja aduşi înapoi în închisoare, iar al treilea este căutat acum, relatează cei de la digi24.ro

„Pentru acordare beneficiilor compensatorii conform legii a trebuit refăcut tot traseul execuțional al persoanelor încarcerate astfel că în acest proces complex, unele aspecte nu au putut fi foarte bine clarificate și într-adevar trei persoane private de liberate nu trebuiau puse în acel moment în libertate. Două persoane au fost reîncarcerate, pentru al treilea se desfășoară acțiunile necesare pentru reîncarcerare”, afirmă Cristina Enache, purtătorul de cuvânt al ANP.

Se întâmplă și erori în calculul zilelor pe care acești deținuti le vor câștiga si care vor însemna că aceștia sunt puși în libertate mai devreme. Avem de acestă dată exemplul de la Giurgiu, noi bănuim că mai sunt și alte cazuri de acest gen.La Giurgiu, o întreagă clădire cu trei secții a fost clasificată greșit, ca fiind clădire cu condiții improrpii deși fusese recent modernizată. Putem să bănuim că mai sunt.

Rămâne controversa juridică, aceea pe care ministru justiției a refuzat să o justifice și  a sperat că se clarifică de la sine: ce se întâmplă, am pus în libertate deținuți prin decizii administrative, sunt multe lucruri care ar fi trebuit avute în vedere pentru a fi evitate incidente de acest gen”, spune Sorin Dumitraşcu, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Adm. Naţională a Penitenciarelor.

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii de interes naţional, pe portalul digi24.ro

loading...