Guvernul Britanic ANUNŢĂ noi precizări legate de statutul de REZIDENT post-BREXIT, pentru ROMÂNII care vor să rămână în Regatul Unit

Ieri, Guvernul Britanic a făcut noi precizări în legătură cu obţinerea statutului de rezident post-Brexit de către cetăţenii europeni care vor să rămână în Regatul Unit.

Cetățenii veniţi din statele UE vor avea o perioadă de grație de doi ani, după ce Brexit-ul se va realiza, pentru a solicita rezidență și, ”în majoritatea cazurilor, va fi acordată”, se arată într-un comunicat al Ministerului de Interne de la Londra.

Dacă cetăţenii vor fi refuzaţi, vor avea posibilitatea să conteste decizia. Cererile nu vor fi refuzate din cauza unor ”detalii tehnice minore”, se mai spune în comunicat.

De asemenea, persoanele care vor drept de rezidență trebuie să declare orice condamnare penală și să accepte verificările de rigoare în baza de date: ”Este o măsură rezonabilă pentru ca țara să fie apărată de cei care comit infracțiuni grave”.

Am spus foarte clar că păstrarea drepturilor cetăţenilor europeni este principala noastră prioritate în cadrul negocierilor. Aceştia aduc o contribuţie extrem de importantă pentru economia şi societatea britanică şi nu ne dorim ca acest lucru să se schimbe ca urmare a deciziei noastre de a părăsi UE. Vom oferi sprijin tuturor celor care doresc să rămână aici şi să obţină statutul de rezident printr-un sistem simplu şi direct de aplicare”, a declarat David Davis, ministrul care coordonează negocierile pentru ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Documentul integral a fost postat pe pagina de Facebook a Ambasadei Marii Britanii la București.

Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul stirileprotv.ro