Un ROMÂN din Vaslui a tâlhărit şi violat 5 femei în Spania. Autorităţile i-au dat 30 de ani de închisoare

Procesul românului din Vaslui s-a desfăşurat pe o perioadă destul de îndelungată şi s-a finalizat cu pedeapsa maximă de 30 de ani. Bărbatul a fost găsit vinovat de către autorităţile din Spania pentru tâlhărie, vătămare corporală şi viol, după care a fost preluat de poliţiştii români pentru a executa pedeapsa în sistemul penitenciar din România, scriu cei de la observator.tv

Potrivit Poliției Române, bărbatul a fost condamnat de instanțele spaniole pentru comiterea infracțiunilor de tâlhărie, vătămare corporală și viol, în formă continuată.

Instanţa de judecătă din Spania a reținut faptul că, în cursul anului 2012, împreună cu un complice, au abordat 5 victime cărora, prin amenințări și violență, le-au sustras gențile în care aveau bani, telefoane, bijuterii și alte bunuri personale.

De asemenea, judecătorii au luat la cunosţintă faptul că, bărbații au încercat să constrângă prin violență victimele să întrețină raporturi sexuale, acțiuni oprite de apropierea unor trecători sau de opoziția victimelor. Într-unul dintre cazuri, victima a suferit daune fizice care s-au vindecat în 106 zile.

Transferul a fost dispus conform unei sentințe penale pronunțate de Curtea de Apel Iași prin care s-a hotărât recunoașterea și punerea în executare în România a pedepsei de 30 de ani de închisoare aplicate prin sentințele emise de instanțele din Spania.

loading...

Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul observator.tv