AVERTISMENTUL lui Steven Hawking: “Omenirea trebuie sa paraseasca aceasta planeta, daca vrea sa supravietuiasca.”

Renumitul fizician Steven Hawking, a acordat de curand un interviu exploziv publicatiei Wired. Acesta a declarat din nou ca, omenirea trebuie sa paraseasca aceasta planeta, daca vrea sa supravietuiasca, scriu cei de la yoda.ro

In interviu, fizicianul a explicat ca pericolele cele mai mari sunt reprezentate de suprapopulare, dar mai ales de dezvoltarea inteligentei artificiale.

Nu va mai trece mult timp si formele de inteligenta superioara vor devenit atat de dezvoltate incat vor putea inlocui specia noastra, crede fizicianul.

Celebrul fizician nu se dezminte nici de aceasta data si recunoaste public ca se teme de inteligenta artificiala, declarandu-se convins ca aceasta reprezinta un real pericol pentru oameni ce populeaza aceasta minunata planeta.

Cu ceva ani in urma, el a cerut interzicerea folosirii masinilor autonome in scopuri militare si a precizat ca multi oameni din clasa de mijloc isi vor pierde slujbele din cauza robotilor care ii vor inlocui.

Acum, Hawking a explicat mai concret ce s-ar putea intampla cu formele de inteligenta articiala. Asa cum oamenii stiu deja sa realizeze virusi informatici, tot asa cineva poate sa conceapa o inteligenta artificiala care poate evolua singura si se poate inmulti incontrolabil.

Astfel, va aparea o nou forma de viata, care va fi mai performanta ca oamenii.

Toate avertismentele lui Hawking sunt sustinute si de alti experti in domeniul tehnologiei, printre care Elon Musk, fondatorul SpaceX si Tesla si Bill Gates, co-fondatorul Microsoft.

Din declaratiile specialistilor, putem trage concluzia ca inteligenta artificiala ar putea ajunge la un nivel foarte avansat in urmatorii 30 – 100 de ani.

Foto: Getty Images, Cititi mai multe informatii interesante pe portalul yoda.ro