UE caută 300 de români care vor să se întoarcă în ţară, pentru a deveni antrepenori. Aceştia vor primi 33.000 de euro pentru fiecare proiect

Proiectul finanţat de Uniunea Europeană nu este singurul de acest gen care s-a derulat până acum în România. Toate celelalte finanţări de proiecte din partea UE au avut success şi aceasta a fost unul din motivele pentru care se doreste continuarea lor.

Românii din srtăinătate care doresc să se întoarcă în acasă şi să îşi dezvolte o afacere, pot să primească o finanţare de 33.000 de euro în cadrul proiectului “Antreprenor Acasă” cofinanţat din fonduri europene, scriu cei de la gazetaderomania.co.uk

Proiectul va oferi sprijinul de care românii din străinătate au nevoie pentru a investi în România, pentru a se reloca acasă și a-și reconstrui o viaţă și o carieră aici.

Prin intermediul Platformei e-learning 100% Antreprenor, 300 persoane vor beneficia de Programul integrat de formare antreprenorială. Tuturor persoanelor înscrise în proiect li se oferă posibilitatea participării la concursul de planuri de afaceri.

“Cele mai bune 56 planuri de afaceri non-agricole care se vor înființa în oricare din regiunile României cu excepția Bucuresti – Ilfov vor fi primi finanțare, precum și servicii personalizate de consiliere, consultanță și mentorat pentru dezvoltarea afacerii inițiate. Fiecare beneficiar de finanțare are obligația creării a minim două locuri de muncă în cadrul afacerii proprii”, se arată într-un comunicat al Asociaţiei Inceptus România.

Finanțarea acordată (ajutor de minimis) este în valoare de aproximativ 33.325 Euro (respectiv 148.400,00 lei calculat la cursul Inforeuro aferent lunii octombrie 2016 – 4,4530 lei/euro) pentru fiecare Plan de Afaceri selectat. Se va asigura susținerea și promovarea continuă a afacerilor finanțate și după finalizarea proiectului.

Proiectul se va derula pe o perioadă de 36 luni şi este implementat de Asociația Inceptus România în parteneriat cu Asociaţia Dezvoltarea Capitalului Uman, Comunitatea românilor din Belgia şi SC FiaTest SRL.

Finanțarea acordată (ajutor de minimis) este în valoare de aproximativ 33.325 Euro (respectiv 148.400,00 lei calculat la cursul Inforeuro aferent lunii octombrie 2016 – 4,4530 lei/euro) pentru fiecare Plan de Afacere selectat.
Se va asigura susținerea și promovarea continuă a afacerilor finanțate și după finalizarea proiectului. Toate serviciile oferite beneficiarilor proiectului sunt gratuite.
Mai multe detalii despre proiect găsiți aici.

Formular de înscriere în proiect: Doritorii, români care locuiesc în străinătate și care doresc demareze o afacere în țară, se pot înscrie în proiect aici.

Surse articol: Sursa: Asociația Inceptus România, fntm.ro si gazetaderomania.co.uk

Dacă vrei să rămâi la curent cu actualitatea din Marea Britanie, urmărește Gazeta de România pe Facebook.