O tânără de 18 ani s-a SINUCIS după ce soţul i-a cerut să facă trei teste de virginitate, pe care nu le-a recunoscut

Toată povestea a plecat de la o cerere care este legală în Tadjikistan. Aici, sexul ocazional este considerat inacceptabil din punct de vedere social, iar începând cu anul 2015, este obligatoriu ca bărbații și femeile să fie supuși unor verificări medicale înainte de o nuntă, dar pentru femei, acest lucru include adesea şi un test de „puritate”.

Datorită acestui test de puritate, o tânără de 18 ani s-a sinucis la scurt timp după nuntă. Ea a luat această decizie după ce a fost umilită, fiind obligată să facă un test de virginitate, iar mirele a refuzat rezultatul acestuia, cerând să se căsătorească cu o altă mireasă, scriu cei de la libertatea.ro citând Daily Mail.

Zafar Pirov, un bărbat de 24 de ani din Tadjikistan este acuzat că și-a determinat soția de 18 ani să se sinucidă după ce, la 40 de zile după nuntă, a respins rezultatele testelor de virginitate și apoi a cerut o a doua mireasă.

Tânăra Rajabbi Khurshed, a ales să bea o doză letală de oțet, după ce s-a căsătorit cu Pirov, pe care nu l-a întâlnit niciodată înainte de căsătoria aranjată.

Cu toate că mireasa a trecut testul și a obținut un certificat de medical pentru virginitatea ei, mirele Pirov a continuat să nu creadă niciunul dintre rezultatele date de doctori. De reţinut că tânăra a mai făcut încă două teste ale virginităţii, teste pe care le-a trecut cu brio.

loading...

Neîncrederea mirelui în puritatea fetei a făcut ca la doar câteva săptămâni după nuntă să o alunge de acasă și să ceară o a doua soție.

Vorbind la Radio Europa Liberă, familia lui Khurshed – care a aranjat căsătoria – a spus că fiica lor le-a spus pe patul de moarte că presiunea pe care a pus-o Pirov asupra sa și faptul că a insistat pentru a doua soție, au determinat-o să facă pasul decisiv de a-și lua viața.

Dar în apărarea lui, Pirov a spus: „Soția mea mi-a dat o declarație scrisă în care mi-a permis să obțin o a doua soție pentru că nu era virgină când ne-am căsătorit”.

Mama lui Kurshed, Fazila Mirzoeva, a spus că fiica sa a fost victima „calomniei și violenței” și a făcut apel la președintele țării.

Pirov riscă o pedeapsă de opt ani de închisoare dacă se dovedește că a împins-o pe Kurshed la sinucidere.

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul libertatea.ro