Albert Einstein a anunţat “începutul sfârşitului pentru omenire” dacă această vietate va dispărea de pe Pământ

Albinele sunt insecte zburătoare, clasificate în cadrul superfamiliei Apoidea din cadrul subordinului Apocrita, care mai conține viespile și furnicile, care se hrănesc cu nectarul florilor (ca sursă de energie grație conținutului de zaharuri) și cu polen (ca sursă de proteine, folosit mai mult la hrănirea larvelor), activitate ce se soldează cu polenizarea florilor și, în unele cazuri, cu producerea mierii și cerii.

Sanatatea noastra depinde de sanatatea mediului inconjurator. Iar albinele ne ofera indicii esentiale cu privire la starea mediului in care traim.

Prin simpla lor prezenta ne dam seama ca in acel loc nu exista poluare, nu degeaba mai sunt numite si „farmacistii primaverii”. Fizicianul Albert Einstein, laureat al premiului Nobel, ar fi spus inca din 1924: „Daca albina va disparea vreodata de pe pamant, omul mai are de trait doar patru ani”, scriu cei de la antena3.ro

Savantii din zilele noastre ii dau dreptate, pentru ca micile insecte de doar 12 mm polenizeaza peste 80% dintre pomii fructiferi si din plantele de cultura de pe planeta, fiind astfel „regizorii” ecosistemului nostru. Apiterapia este denumirea medicala a folosirii produselor albinei melifere pentru combaterea bolilor si pentru vindecarea ranilor.

„Mai ales mierea – pentru vindecarea ranilor, propolisul – ca antibiotic natural, dar si intepaturile de albina ca forma a acupuncturii, sunt metode apiterapeutice”, explica dr. Stefan Stangaciu, presedintele societatilor germane si romane de Apifitoterapie.

loading...

Sursa FOTO. Cititi mai multe informatii interesante pe portalul antena3.ro