ANUNŢ METEO! IARNĂ GREA după 1 DECEMBRIE: – 25 grade Celsius, ninsori şi viscole

Meteorologii anunță o iarnă aspră chiar din decembrie: vor fi nopţi de îngheţ, cu temperaturi de minus 25 de grade Celsius. Conform datelor statistice, este foarte probabil să ne confruntăm cu două episoade de viscol, dar meteorologii nu pot spune încă dacă vor fi în perioada Crăciunului sau Revelionului. Începem seria sărbătorilor cu ploaie de 1 decembrie. Apoi, vin ninsorile, scriu cei de la observator.tv

Meteorologii ne anunţă că va fi o iarnă în care fenomenele extreme nu vor lipsi. În acest moment, la Sinaia deja ninge, iar turiştii au venit să se bucure de prima zăpadă, la minus 3 grade Celsius.

Temperaturile ar putea scădea până la minus 25 de grade Celsius, mai frig cu cel puţin 15 grade decât temperatura normală pentru acea perioadă.

Alina Şerban, meteorolog ANM: “Vorbim de intensificări ale vântului, cu viteze foarte mari, asociate cu ninsoare, astfel încât vizibilitatea devine foarte scăzută, sub 50 de metri.”

Iarna 2017-2018, conform datelor de până acum, poate semăna foarte bine cu iarna din 2012, când mai bine de jumătate de ţară a fost sub nămeţi, spun meteorologii. În Maramureş, Banat şi Crişana, vor fi cele mai puternice precipitaţii. Stratul de zăpadă ar putea depăşi un metru înălţime.

loading...

Alina Şerban, meteorolog ANM: “Vor fi temperaturi uşor sub cele normale ale acestei perioade, cu precipitaţii sub formă de ninsoare. În zona montană nu va fi foarte plăcut. Vom avea vânt şi ninsoare.”

Cea mai grea lună de iarnă va fi ca de obicei, luna ianuarie, când meteorologii ne anunţă temperaturi şi de – 30 de grade Celsius. Românii se vor confrunta în ianuarie cu ninsoarea şi viscolul, care vor lovi mai cu putere decât în anii trecuţi.

Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul observator.tv