Tot mai mulţi români pleacă din Marea Britanie. “Treburile nu mai sunt aşa cum erau!” – Se găseşte tot mai greu de muncă!

Majoritatea românilor care lucrează acum în Regatul Unit, simt pe pielea lor faptul că se găseşte din ce în mai mai greu un loc de muncă stabil şi bine plătit.

Numărul cetățenilor români și bulgari a început să scadă, după o creștere masivă ce a avut loc după referendumul pentru ieșirea din Uniunea Europeană, scriu cei de la ziarulromanesc.net

Cifrele oficiale, citate de Daily Mail, arată că numărul românilor și bulgarilor din Regatul Unit a scăzut cu 1.000, la 361.000 de persoane.

În ultimul an, numărul total al lucrătorilor din UE angajați în Regatul Unit crescut cu 112.000 de persoane, ajungând la un nivel record de 2,4 milioane.

Jonathan Portes, profesor de economie și politică publică la King’s College, a spus că în mod clar nu a existat „exod de masă” de la votul pentru Brexit, dar cu siguranță a existat o „încetinire” a fluxului de cetățeni europeni în Marea Britanie.

De asemenea, a scăzut și numărul slujbelor din Marea Britanie, cu 14.000, la 32,1 milioane, cea mai mare scădere din 2015.

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante despre comunitatea românilor din străinătate pe portalul ziarulromanesc.net