Organizaţia Greenpeace: există o posibilă încercare de ASCUNDERE a unui ACCIDENT NUCLEAR în Europa

Ecologiştii de la Organizaţia Greenpeace sunt convinşi că există o posibilă încercare de ascundere a unui accident nuclear, în contextul depistării unor concentraţii mari de particule radioactive în Europa. Aceştia solicită lansarea unei investigaţii amănunţite şi anunţarea populaţiei în cazul în care temerile lor se adeveresc, scriu cei de la a1.ro

În ultimile săptămâni, în Europa a fost depistat un nor de particule radioactive ce indică faptul că, în Rusia sau în Kazahstan, spre sfârşitul lunii septembrie, s-ar fi produs un accident nuclear. Întrebate de către presă, autorităţile ruse au negat că ar fi la originea incidentului atomic, deşi Agenţia meteorologică rusă a confirmat depistarea unor particule radioactive în concentraţii de sute de ori mai mari decât limitele admise.

Astfel, organizaţia ecologistă Greenpeace a cerut o investigaţie internaţională privind o posibilă încercare de ascundere a accidentului nuclear, informează site-ul cotidianului The Guardian.

În multe zone din Europa au fost depistate concentraţii mari de ruteniu-106. Zona suspectă este Argaiaş, situată în sudul Rusiei, unde concentraţiile de particule radioactive au fost de 986 ori peste limitele normale.

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul a1.ro

1 Comment on Organizaţia Greenpeace: există o posibilă încercare de ASCUNDERE a unui ACCIDENT NUCLEAR în Europa

  1. Un astfel de accident ar fi catastrofal.

Comments are closed.