Un cuplu de români a fost prins în Germania, având maşina plină cu țigări de contrabandă

Vameşii din comuna Piding, o localitate aflată la granița dintre Austria și Germania, au efectuat pe data 23 noiembrie un control de rutină, unde au descoperit o maşină înmatriculată în Polonia, în care se aflau aproape 3.900 de pachete cu țigări de contrabandă, scriu cei de la ziarulromanesc.de

În maşină se aflau soferul, un bărbat de 39 de ani și soția sa de 40 de ani, ambii cu dublă cetățenie română și ucraineană. Aceştia au declarat plecaseră din România spre Spania pentru a-și găsi locuri de muncă.

În ciuda explicației aparent plauzibile a celor doi, vameșii au avut îndoieli legate de veridicitatea acestei informații. Astfel au decis să facă un control mai detaliat asupra mașinii și pasagerilor.

După ce a fost îndepărtată bara din spate a mașinii, a fost observat un compartiment creat special în care erau ascunse sute de cartușe de țigări. Continuând căutările agenții au descoperit și alte ascunzători. Potrivit investigatorilor, țigările pot proveni din Ucraina.

O comparație între prețul țigărilor din Germania și cel din Ucraina arată motivul pentru care traficul este atât de intens. În Germania un pachet costă peste șase euro, iar în Ucraina sub un euro. Astfel, chiar dacă țigările ar fi fost puse pe piață la un preț foarte mic, câștigul celor doi soți tot ar fi fost însemnat.

Cei doi au fost arestați și urmează să fie prezentați judecătorilor.

Citiţi mai multe informaţii interesante despre comunitatea românilor din Germania, pe portalul ziarulromanesc.de