AMATRICE / Italia, zguduită de un nou CUTREMUR cu magnitudinea de 4,2 grade pe scara Richter

Un cutremur cu magnitudinea de 4,2 grade pe scara Richter s-a produs, noaptea trecută, lângă localitatea Amatrice, acolo unde, în 24 august 2016, a avut loc un seism care a ucis peste 300 de oameni, scriu cei de la observator.tv

Cutremurul a fost resimţit în toată provincia Rieti, dar şi în regiunile Marche şi Abruzzo.

Potrivit celor de la Institutul Naţional de Geofizică şi Vulcanologie din Italia, seismul s-a produs la doar 8 kilometri adâncime.

“A fost cel mai puternic cutremur de anul acesta, după cel din 18 ianuarie”, a declarat primarul din Amatrice, Sergio Pirozzi, potrivit Il Messaggero.

Seismul a avut loc cu puţin după miezul nopţii, fix în mijlocul zonei distruse în vara anului trecut. Adâncimea a fost de doar 8 kilometri, foarte aproape pe suprafaţă..

loading...

Oamenii care locuiesc în continuare în adăposturi improvizate şi în module, deoarece casele lor nu au fost încă reconstruite, au resimţit puternic mişcarea de pământ.

Unda de şoc a ajuns chiar şi până la Roma, la 130 de kilometri depărtare. Până acum, nu au fost anunţate victime şi pagube materiale, scriu cei de la digi24.ro

În august 2016, un cutremur de magnitudine 6 pe Richter, care a lovit regiunea din jurul Amatrice, a lăsat în urmă 300 de morţi şi pagube materiale enorme.