GERMANIA – Două trenuri s-au ciocnit lângă Dusseldorf. În accident au fost rănite 50 de persoane

Un număr de aproximativ 50 de persoane au fost rănite marţi seara în coliziunea dintre două trenuri, în apropiere de Dusseldorf (vestul Germaniei), a anunţat poliţia federală, transmite AFP.

Accidentul a implicat un tren de pasageri şi un altul de marfă şi a avut loc la Meerbusch, în landul Renania de Nord-Westphalia, conform cotidianului Bild, preluat de AFP. Departamentul de pompieri din Meerbusch a anunţat că salvarea persoanelor din tren a fost principala prioritate, estimând că în momentul accidentului în garnitură se aflau 150 de oameni, scriu cei de la ro.internazionale.il24.it citând agerpres.ro.

Scenele s-au petrecut în apropiere de intrarea în gară, într-un oraş de lângă Dusseldorf. Trenul de călători, în care se aflau 150 de pasageri, mergea spre Rotterdam şi a lovit marfarul care staţiona.

Echipajele de salvare au intervenit imediat pentru a-i scoate din vagoanele avariate pe oamenii blocaţi. Cauza accidentului nu este deocamdată cunoscută.

În primăvara anului trecut, tot în Germania, un alt accident feroviar a lăsat în urmă 11 morţi, printre care o româncă.

Citiţi mai multe informaţii interesante despre comunitatea românilor din străinătate pe portalul ro.internazionale.il24.it