Românii stabiliți în Marea Britanie pot sta liniștiți! Nimeni nu îi va obliga să revină în țară după ieșirea Marii Britanii din UE.

Românii din Marea Britanie nu au de ce să își facă griji în legătură cu viitorul lor. Nu vor fi trimiși acasă după Brexit. În negocierile dintre Londra și Bruxelles au fost clarificate în principiu drepturile cetățenilor după divorțul britanicilor, scriu cei de la stiri.tvr.ro

Drepturile cetățenilor – aceasta a fost prima condiție pe care europenii au pus-o Marii Britanii în momentul deciziei acesteia de a părăsi Uniunea.

THERESA MAY, premierul Marii Britanii: “Acordul la care am ajuns asigură drepturile celor trei milioane de europeni din Regat şi a un milion de britanici din UE”.

Prin urmare, românii stabiliți în Marea Britanie pot sta liniștiți, pentru că nimeni nu îi va obliga să revină în țară după ieșirea Marii Britanii din UE. Se vor bucura de același statut ca și până în prezent.

Michel Barnier, negociator-șef al UE pentru Brexit: “Toţi cetăţenii care s-au instalat în Regatul Unit sau în UE înainte de Brexit vor putea continua să trăiască, să lucreze, să studieze, ca şi până acum. Membrii familiilor, soţi, copii, bunici, vor avea dreptul de a se alătura rudelor pe viitor, dacă nu trăiesc acum în Regatul Unit”.

loading...

De asemenea, un copil născut într-o familie de români după momentul Brexitului se va bucura de aceleași drepturi ca și părinții săi. Un român care a lucrat în Marea Britanie sau care are dreptul conform legislației la ajutor social sau alocație pentru copii va avea aceleași drepturi ca și în prezent și va putea transfera aceste prestații sociale în orice țară UE, când va dori.

Citiţi continuarea şi mai multe informaţii interesante pe portalul stiri.tvr.ro