ADIO cumularea a două PENSII SPECIALE. Guvernul TUDOSE le-a TĂIAT!

Ceea ce mai până ieri părea doar un vis, astăzi a intrat în vigoare. Cine este supărat că a pierdut mii de lei de pe urma acestei Legi, se poate adresa prim-ministrului României.

Guvernul condus de Mihai Tudose a dat OUG 103/2017. Prin această OUG este reglementată situația celor cu mai mult de o pensie specială. Prin această Ordonanță de Urgență, Guvernul a decis că persoanele care până acum puteau cumula două pensii speciale, ajungând la sume uriașe, trebuie să aleagă una dintre cele două pensii speciale, potrivit informațiilor exclusive DCNews.

OUG 103/2017 se aplică tuturor celor care, în baza experienței profesionale, au două pensii speciale, inclusiv parlamentarilor care puteau cumula pensia specială de parlamentar cu pensia de militar, magistrat, etc. Această OUG nu este o tăiere a pensiilor speciale, ci o triere.

Această OUG dată de Guvernul Tudose nu se referă la pensiile bazate pe contributivitate. Orice parlamentar poate să aibă pensie pentru care a contribuit la stat și pensia de parlamentar pentru unul până la trei mandate, adică o pensie de ales cuprinsă între sumele aproximative de 1.400 de lei și 3.000 de lei.

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul de ştiri DCNews.

loading...