Marea PĂCĂLEALĂ a GUVERNULUI la sfârşit de an 2017: Cumularea PENSIILOR supăra PARLAMENTARII şi … “nu se cade domnule”

Românii s-au învăţat de ani de zile cu astfel de păcăleli venite din partea celor care ţin în mâini frâiele ţării. Nu mai departe de începutul anului trecut, PSD-ul anunţa cu surle şi trâmbiţe că taie 200 de taxe. Au trecut câteva luni şi taxa pe combustibili s-a băgat înapoi, apoi s-a revenit şi asupra deciziei plăţilor concediilor maternale, pentru ca din 1 octombrie 2017 să fie anunţat că Legea cu recalcularea pensiilor pentru cei cu grupele I şi II de muncă sa fie retrasă, pentru că un punct din Lege nu era conform cu realitatea, iar datorită acestuia, recalcularea pensiilor era mai mică decât erau ele de fel. Românii s-au cam săturat de astfel de legi făcute pe genunchi sau pe holurile parlamentului la o cafeluţă mică.

Acum, la sfârşit de an 2017, mai bine zis pe 14 decembrie, Guvernul votează: Pensia din sistemul public de pensii nu poate fi cumulata cu o pensie de serviciu / indemnizatie pentru limita de varsta reglementate de legi cu caracter special”, scriu cei de la ziare.com

Guvernantii formulasera clar si motivul pentru care cumulul de pensii trebuia interzis incepand cu data de 1 ianuarie 2018:

“Tinand seama de faptul ca pensia din sistemul public de pensii se acorda pentru a acoperi riscurile asigurate prevazute in mod expres, respectiv batranetea si boala, nu se justifica posibilitatea de a incasa doua pensii din acelasi sistem si nici de a incasa o pensie din sistemul public si o pensie de serviciu”.

Pe 28 decembrie, insa, la numai doua saptamani dupa ce premierul Mihai Tudose se laudase cu reusita sa legislativa, Guvernul a revenit asupra deciziei, potrivit Digi24. Mai exact, a adoptat OUG nr. 116 prin intermediul careia a abrogat articolul de lege care interzicea cumulul de pensii.

loading...

Principiile in baza carora se interzisese cumulul de pensii n-au mai contat atunci cand s-a constatat ca masura ii obliga si pe parlamentari sa renunte la una dintre indemnizatii. In consecinta, guvernantii au decis ca pentru a mentine in vigoare interzicerea cumulului fara sa-i supere pe parlamentari ar trebui sa le revizuiasca acestora statutul. Iar cum asa ceva nu se poate face peste noapte, au repermis cumulul de pensii, pe sest, cand atentia romanilor era la sarbatori si familie.

“Legea nr. 96/2006, republicata, privind Statutul deputatilor si senatorilor (…) cuprinde reglementari potrivit carora indemnizatia pentru limita de varsta se cumuleaza cu orice tip de pensie stabilita in sistemul public de pensii sau in alt sistem de pensii neintegrat sistemului public, precum si cu orice alte venituri realizate”, se arata in nota de fundamentare a OUG 116/2017.

Interzicerea cumulului de pensii fusese promisa, in repetate randuri, de lideri marcanti din PSD. Mai intai de presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, si apoi de ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu.

Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul ziare.com