Patru români din Marea Britanie au fost arestaţi pentru conspiraţie şi fraudarea sistemului bancar din UK

Marea Britanie – Alexandru Sovu este un român de 39 de ani şi cel care a realizat tehnologia necesară clonării cardurilor. Gruparea era compusă din patru membrii principali, aceştia fiind prinşi şi cercetați de procurori că ar fi realizat și vândut în toată lumea dispozitive de clonat carduri.

Alexandru Sovu, de 39 de ani, este acuzat că ar fi realizat skimmerele, care pot fi potrivite în ATM-uri şi staţiile de benzină.

Paula Cioacă, de 32 de ani, soţia lui Ionel Băluţă, cel care coordona activitatea infracţională, şi Anca Fuioagă, de 37 de ani, au apărut, de asemenea, în sala de judecată, fiind acuzaţi de conspiraţie pentru fraudarea sistemului bancar din UK, scriu cei de la observator.tv citând Daily Mail.

Procuroul Michael Shaw, cel care s-a ocupat de acest caz, a declarat că device-urile de clonat carduri erau vândute sub altă denumire, în ţări ca SUA, Vietnam sau China.

Pe lângă cei patru membrii importanţi ai reţelei, alte opt persoane au fost implicate în această activitate şi au pledat vinovat, în acest moment fiind deja condamnate.

Paula Cioacă (foto) a fost arestată alături de soțul ei, Ionel Băluță, liderul grupării de infractori din Marea Britanie

Conform informaţiilor oferite de procuror, cardurile introduse în aceste device-uri erau nu numai fraudate, ci şi blocate, iar posesorul trebuie să plătească pentru deblocare.

“Fără tehnologia dezvoltată de Alexandru Sovu, aceste delicte nu ar fi fost posibile”, a mai spus procurorul.

Capul reţelei, Alexandru Sovu a fost prins şi arestat pe aeroportul Heathrow, iar poliţia de descoperit în telefonul său o probă incriminatorie: o traducere în chineză, cu Google translate, despre cum pot fi deghizate skimmerele în încărcătoare de telefoane mobile.

Device-urile erau construite în locuinţa pe care inculpaţii o ocupă în Colchester, Essex. Cei patru români care au apărut acum în faţa instanţei neagă acuzaţiile care le sunt aduse.

Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul de ştiri observator.tv