AM AFLAT! Ce avere are Regele Mihai în România …

Am trăit mereu cu gândul ca Regele Mihai a plecat din ţară cu un tren de 40 de vagoane pline de aur. Realitatea acestor ani ne-a dezvăluit adevărul ascuns de comunişti atâţia ani de zile. Regele Mihai a PLECAT SĂRAC din România!

Totuşi, multe dintre nedreptăţi au fost reparate de guvernele ce s-au succedat la putere după Revoluţia din 1989.

Şi totuşi, Ce Avere are Regele Mihai?

După ce a plecat din România, prin abdicare, la 30 decembrie 1947, Regele Mihai nu s-a mai bucurat de aceleaşi privilegii în exil, fiind nevoit să muncească pentru a-şi întreţine familia şi Casa Regală.După 1990, Regele Mihai, prin consilierii lui, a început demersurile pentru recuperarea bunurilor, o discuţie care a durat până la începutul anilor 2000.În 2001, într-o decizie istorică a guvernului PSD, condus de Adrian Năstase, Regele Mihai primeşte domeniul de la Săvârşin, iar Palatul Elisabeta din Bucureşti, care era în administrarea protocolului de stat, este acordat Casei Regale drept reşedinţă.

În octombrie 2004, Guvernul a propus, printr-un proiect de lege aprobat, plata unei despăgubiri băneşti de 30 milioane euro către regele Mihai I, pentru imobile nerestituite acestuia, aparţinînd Domeniului Peleş, precum şi pentru bunurile din dotarea acestora. Executivul a mai decis restituirea în natură a imobilului “Casa Cavalerilor”, aprobând, totodată, că fostul suveran, principesa Margareta şi principele Radu să aibă drept de folosinţă asupra Palatului Elisabeta, pe durată vieţii lor, scriu cei de la mandri.ro citând mediafax.ro

———————————————————————————————————

Fostul suveran putea folosi şi castelele Peleş, Pelişor şi Foişor- care au rămas în patrimoniul statului – pentru organizarea unor evenimente deosebite.

Perla Coroanei, Castelul Peleș, a fost redobândit abia în 2007, în același timp cu Castelul Pelișor. Peleşul a rămas în circuitul public.

În 2015, averea Regelui Mihai era estimată la aproape 60 de milioane de euro în TOP 300 Capital.

Palatul Elisabeta din București, reședința oficială a Familiei Regale, nu este proprietatea Regelui. Este pusă la dispoziția Regelui Mihai în calitate de fost şef de stat.

După moartea Regelui, averea se va împărți, cel mai probabil, în mod egal între cele cinci fiice, indiferent de titlul pe care îl au sau nu în Casa Regală.

Recent, Casa Regală a României a prezentat linia de succesiune la tron, care nu are însă legătură cu moştenirea averii.

Regele Mihai a semnat și un testament al cărui conținut nu este însă cunoscut.

Casa Regală a României, succesiunea la tron

1. ASR Principesa Moştenitoare Margareta a României, Custode al Coroanei României

2. ASR Principesa Elena a României

3. Elisabeta Karina a României

4. ASR Principesa Sofia a României

5. Elisabeta Maria Biarneix

6. ASR Principesa Maria a României

(sursa: Casa Regală)

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul mandri.ro

Sursă VIDEO: CANALUL DE STIRI