O tânără de 23 de ani a ajuns în câteva zile, să arate ca o bătrână de 73 de ani. Medicilor nu le-a venit să creadă …

Teribilul caz s-a întâmplat cu ceva ani în urmă si a şocat lumea medicală din Vietnam. O tânără de doar 23 de ani s-a confruntat cu o teribilă afecţiune medicală pentru care nu exista tratament, scriu cei de la dailybreak.ro citând dailymail.co.uk

Povestea lui Nguyeb Thi Phuong a inceput in momentul in care a mancat niste fructe de mare. La doar cateva ore a inceput sa se simta ciudat, sa aiba mancarimi si sa-i apara riduri puternice. Se zbarcea vazand cu ochii. Din cauza saraciei – sotul lucreaza ca dulgher – a cumparat doar cateva medicamente banale, pe care si le-a permis. Boala, insa, a avansat.

In urma unui consult gratuit, efectuat de cativa medici care s-au oferit voluntar, s-a descoperit ca tanara sufera fie de sindromul Cushing, fie de lipodistrofie. Ajunsese sa arate asa de rau, incat purta masca atunci cand iesea in public.

Despre sindromul Cushing se stie ca se declanseaza atunci cand un om are prea mult cortizol in corp. Acesta duce la cresterea in greutate si la subtierea pielii.

Pe de alta parte, lipodistrofia presupune dezintegrarea unui strat de tesut gras de la suprafata pielii.

Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul dailybreak.ro