Anchetă la ARAD. Zeci de FEMEI au încasat BANI EUROPENI, minţind că sunt ABUZATE de SOŢII lor

Este bine ştiut faptul că, banii europeni se obţin foarte greu, iar atunci când îi cheltui, trebuie să dovedeşti şi ultimul cent.Oficiul antifraudă europeană a început o anchetă în judeţul Arad, la Sântana, unde există bănuiala că mai multe femei au declarat fals că ar fi fost abuzate de soţi, doar ca să încaseze bani europeni, scriu cei de la stirileprotv.ro

Faptele s-ar fi petrecut în urmă cu un an, iar banii s-au acordat printr-un proiect POSDRU “Start – O viaţă de calitate în Siguranţă”. Există suspiciuni că printre beneficarele pe nedrept a banilor s-ar număra şi angajate din primărie.

Programul „START – O viață de calitate în siguranță!” s a adresat femeilor abuzate şi care au nevoie de ajutor să înceapă o viaţă nouă. Cea care s-a ocupat de program a fost Agenţia Naţională de Egalitate de Şanse între Femei şi Bărbaţi, subordonată ministrului Muncii.

Ajutorul către victime însemna o parte de consiliere psihologică şi altă parte ajutor financiar. Un fost angajat al primăriei din Sântana, acolo unde se desfăşoară ancheta celor de la oficiul antifraudă vine cu acuzaţii grave.

Toate femeile implicate au fost vreo 50, cele din primărie şi cele din afară, multe sunt cu situaţie foarte bună, mai grav este că sunt femei care au soţii morţi. Sunt vreo trei patru cazuri care şi-au meritat banii, restul nu a meritat nimeni. Din primărie sunt în jur de 10 persoane cu situaţie foarte bună, spune Ioan Grosu, fost angajat al primăriei.

loading...

Ciţiţi mai multe despre acest subiect pe portalul de informaţii stirileprotv.ro