VIDEO – Un tren de navetişti a deraiat lângă Milano. Bilanţ: peste 100 de răniţi şi între 2 şi 5 morţi. În tren se pare că erau şi români

Un grav accident feroviar s-a petrecut la o oră de vârf în această dimineță, în Milano. Un tren care aducea navetiști înspre centrul de afaceri din Italia a deraiat, omorând două persoane și rănind grav alte zece. Peste 100 de persoane au suferit răni ușoare în urma accidentului feroviar, scriu cei de la ro.internazionale.il24.it citând agenţiile de presă, Reuters, AFP şi DPA.

Potrivit presei La Stampa, trenul Trenord cu şase vagoane plecase din oraşul Cremona, la aproximativ 90 de kilometri sud-est de Milano, la ora 5:30 dimineaţa (04:30 GMT) şi a deraiat în staţia Pioltello Limito, la 40 de kilometri de Milano. Trenul regional transporta pasageri care mergeau la serviciu în centrul capitalei economice a Italiei.

La două ore după accident, salvatorii continuau să caute pasageri în interiorul vagoanelor, dintre care cel puţin două se aflau răsturnate de-a lungul căii ferate.

În urma deraierii trenului, produsă din motive deocamdată necunoscute în apropierea marii metropole din nordul Italiei, două persoane au murit, zece au fost rănite grav şi alte o sută au suferit răni uşoare.

MAE amintește că cetățenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Consulatului General al României la Milano: +39 02.40098088; +39 02.40074018,  apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență sau la numărul de urgenţă al oficiului consular +39 366.108.1444.

                                                         Sursa FOTO: Twitter

Citiţi mai multe informaţii interesante despre comunitatea românilor din Italia pe portalul ro.internazionale.il24.it Sursă VIDEO:La Repubblica