Traian Băsescu: Mă întreb cât de nesimţiţi şi lipsiţi de scrupule pot fi politicienii care fiind urmăriţi penal, acceptă să fie nominalizaţi în guvern ştiind că fac rău ţării.

Fostul preşedinte Traian Băsescu, a lansat un atac dur la adresa lui Liviu Dragnea, prin cea mai proaspătă postare publicată pe contul lui de socializare. Acesta a scris joi pe contul său de Facebook, că în România şi în Uniunea Europeană nu a existat “şef de partid care să-şi fi sfidat poporul aşa cum au făcut-o Liviu Dragnea şi Codrin Ştefănescu”.

Penali în guvern? Da, pentru că putem!

Nu a existat în România şi nici în Uniunea Europeană şef de partid care să-şi fi sfidat poporul, dar şi realitatea politică, aşa cum au făcut-o Dragnea şi Codrin Ştefănescu în ultimele zile.

Întrebat dacă din guvern vor face parte penali, Dragnea a răspuns sec, DA. Dragnea vrea să aducă la propriul nivel, acela de condamnat penal, cea mai importantă instituţie executivă a ţării, Guvernul României.

Ce nu pricepe Dragnea:
1. Imaginea ţării este dată în primul rând de imaginea guvernului. Ce vor spune despre România cetăţenii europeni care din taxele lor asigură banii alocaţi României, când vor afla că membri ai guvernului sunt urmăriţi penal?

2. Există o regula de aur a guvernelor democratice care spune că, atunci când un ministru este investigat într-un dosar penal, acesta se retrage din funcţie? Oare înţelege Dragnea că Guvernul României devine nefrecventabil prin prezenţa unor miniştri urmăriţi penal?

3. Dragnea nu pricepe că prezumţia de nevinovăţie funcţionează pentru orice om simplu, dar nu poate fi aplicată miniştrilor, militarilor, magistraţilor, funcţionarilor publici, diplomaţilor poliţiştilor prin menţinerea în funcţie. Mă întreb cât de nesimţiţi şi lipsiţi de scrupule pot fi politicienii care fiind urmăriţi penal, acceptă să fie nominalizaţi în guvern ştiind că fac rău ţării. Eu sper că Rovana Plumb şi Sevil Shhaideh nu acceptă să-i dispreţuiască pe români revenind în guvern.

Dacă PSD-ul ca partid, va accepta docil şi această ultimă umilire a sa şi a electoratului propriu de către iresponsabilul Dragnea, înseamnă că acest partid câştigător al alegerilor parlamentare, merită să dispară din politica românească pentru că nu reprezintă nici interesele ţării şi nici interesele propriului electorat ci doar interesele mărunte, şiretenia şi lipsa de inteligenţă specifice lui Dragnea.

Oare cum se simte europeana Dăncilă?
Dar Iohannis dacă va fi în situaţia de a primi jurământul unor penali votaţi de majoritatea PSD-ALDE-UDMR? Penali în guvern? Da, pentru că putem!

Articolul este preluat INTEGRAL de pe pagina de socializare a fostului Preşedinte Traian Băsescu.

1 Comment on Traian Băsescu: Mă întreb cât de nesimţiţi şi lipsiţi de scrupule pot fi politicienii care fiind urmăriţi penal, acceptă să fie nominalizaţi în guvern ştiind că fac rău ţării.

  1. Din pacate cea mai mare parte a politicienilor sunt asa.

Comments are closed.